برای ویزای فرانسه باید چه کار کنیم؟

فرانسه، به‌‌ویژه پاریس، از پرطرفدارترین مقاصد گردشگری دنیاست که هرسال بسیاری از ایرانیان به آن سفر می‌کنند. اولین مرحله برای سفر به این کشور پرجاذبه، گرفتن ویزای فرانسه است. سفارت فرانسه در خیابان نوفل‌‌لوشاتوی تهران قرار گرفته است و تا پیش از سال ۹۶ برای گرفتن ویزا باید به آن مراجعه می‌کردید، اما در حال حاضر انجام امور مربوط به درخواست ویزای فرانسه را شرکت وی اف اس گلوبال (VFS) برعهده دارد. این شرکت مدارک افراد را به سفارت فرانسه ارائه می‌‌دهد و سفارت بعد از بررسی‌های لازم نتیجه‌ی درخواست ویزا را به شما اعلام می‌کند.

همه چیز درباره‌ی ویزای فرانسه

نمایی از شهر پاریس
عکس از: student.com

سفارت فرانسه در ایران

بخش کنسولی سفارت فرانسه در ایران صادرکننده‌‌ی ویزای فرانسه یا ویزای شینگن است. این بخش مسئولیت سرشماری، ثبت احوال، صدور گذرنامه و اوراق هویت فرانسویان ساکن ایران را هم بر ‌عهده دارد. انجام امور مربوط به انتخابات فرانسه و فراهم‌کردن موقعیت رأی‌گیری برای فرانسویان داخل ایران هم از وظایف این قسمت از سفارت فرانسه است. علاوه‌ بر بخش کنسولی بخش‌های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی هم از زیرمجموعه‌های سفارت فرانسه در ایران هستند. اما برای سفر به این کشور، مسافران بیشترین مراجعه را به بخش کنسولی سفارت فرانسه دارند. در حال حاضر جمع‌آوری مدارک برای درخواست ویزا بر‌ عهده‌‌ی شرکت وی اف اس گلوبال است، اما صدور ویزای فرانسه همچنان در بخش کنسولی سفارت و با هماهنگی وزارت امور خارجه انجام می‌شود و این شرکت در قبول یا رد درخواست ویزا نقشی ندارد.
سفارت فرانسه، به‌جز تعطیلی‌‌های رسمی، یک‌شنبه تا پنج‌شنبه از ساعت ۷ صبح تا ۸ شب باز است.
آدرس سفارت فرانسه: تهران، خیابان نوفل ‌لو‌شاتو، پلاک ۶۶
تلفن تماس: ۶۴۰۹۴۰۰۰-۰۲۱
وب‌سایت: ir.ambafrance.org
آدرس شرکت وی اف اس گلوبال: تهران، زعفرانیه، خیابان مقدس اردبیلی، مجتمع تجاری پالادیوم، طبقه ۱۱
تلفن تماس: ۲۷۶۷۴۰۰۰-۰۲۱
وب‌سایت: www.vfsglobal.com
بیشتر بخوانید: وی اف اس گلوبال چیست و چه کار می‌کند؟

مراحل اخذ ویزای فرانسه

موزه لوور
نمایی از موزه‌ی لوور در پاریس | عکس از: travelandleisure.com

اگر قصد دارید به فرانسه سفر کنید یا کشوری که از طریق آن وارد منطقه‌‌ی شینگن می‌شوید فرانسه است، باید ابتدا برای دریافت ویزا اقدام کنید. برای اخذ ویزای فرانسه یا همان ویزای شینگن باید مراحل زیر را از طریق سفارت فرانسه طی کنید. انجام درست و بی‌نقص مراحل اخذ ویزای فرانسه، شما را به قبول درخواست ویزای شینگن نزدیک‌تر می‌‌کند.

 آیا سفر به فرانسه ویزا می‌‌خواهد؟

اولین مرحله برای گرفتن ویزای فرانسه اطمینان از این است که آیا به ویزا نیاز دارید یا خیر. البته همه‌‌ی ایرانیان برای سفر به این کشور نیاز به ویزای شینگن دارند، مگر آن‌که تابعیت کشور دیگری را هم داشته باشند که از دریافت ویزا معاف شوند.
برای اطلاع از این‌که به ویزای فرانسه نیاز دارید یا خیر، به این آدرس مراجعه کنید

بیشتر بخوانید :   با این کتاب‌ها به دور دنیا سفر کنید

برای ویزای فرانسه ثبت درخواست کنید

بعد از انجام مرحله‌‌ی اول باید درخواست ویزای فرانسه بدهید. برای ثبت درخواست ویزا به همان آدرس وب‌سایت مراجعه و روی ثبت درخواست کلیک کنید. اگر در این وب‌سایت حساب کاربری ندارید، باید یک حساب بسازید. بعد از تکمیل اطلاعات و ثبت درخواست ویزای فرانسه فرمی از تمام مدارک مورد نیاز سفارت به شما ارائه می‌شود. این فرم را پرینت بگیرید و همراه مدارک دیگر پیوست پرونده‌تان کنید.
وب‌سایت ثبت درخواست ویزای فرانسه

وقت سفارت بگیرید

بعد از ثبت درخواست و جمع‌آوری مدارک مورد نیاز ویزای فرانسه باید برای گرفتن وقت ویزا اقدام کنید. از آن‌جایی‌که دریافت مدارک و بررسی اولیه‌‌ی آنها بر عهده‌‌ی شرکت وی اف اس گلوبال است، نوبت‌دهی ویزا هم از طریق همین شرکت انجام می‌شود. دریافت وقت سفارت فقط از طریق ایمیل امکان‌پذیر است. بعد از ثبت درخواست و ارسال ایمیل، وقت تعیین‌‌شده برای شما ارسال می‌‌شود.
ایمیل باید اطلاعات زیر را -به زبان انگلیسی- در بر داشته باشد:
نام کامل، تاریخ تولد، ملیت، جنسیت، شماره‌‌ی پاسپورت، تاریخ انقضای گذرنامه، تاریخ سفر (سال/ ماه/ روز) و شماره‌‌ی تلفن همراه.
فقط در صورتی به ایمیل شما پاسخ داده می‌شود که اطلاعات را به‌درستی و کامل ارسال کرده باشید.
دریافت وقت ویزا برای ارائه‌‌ی مدارک الزامی است و باید برای همه ثبت شود -حتی کودکان زیر ۱۲ سال که نیاز به مراجعه‌‌ی حضوری ندارند.
سپس یک فرم تأیید وقت ویزا برای شما ارسال می‌‌شود که باید چاپ کنید و در روز مقرر به مرکز درخواست ویزا ارائه دهید.
آدرس ایمیل دریافت وقت سفارت فرانسه: appointmentfrance@vfshelpline.com
آدرس ایمیل برای وقت‌های گروهی بیشتر از ۱۰ نفر (ویژه‌‌ی آژانس‌های مسافرتی): franceiran@vfshelpline.com

مدارک خود را به مرکز درخواست ویزا ارائه دهید

مرحله‌‌ی بعد مراجعه‌‌ی حضوری -به همراه تمام مدارک- در روز مقرر به مرکز درخواست ویزای فرانسه (شرکت وی اف اس گلوبال) است.
تکمیل مدارک زیر برای پرونده‌‌‌‌تان الزامی است:
• نامه‌‌ی تأیید وقت ویزا
• فرم تکمیل‌‌شده‌‌ی درخواست روادید فرانسه که از وب‌‌سایت France-Visas دریافت و چاپ شده است
• فهرست مدارک ارائه‌‌شده که از وب‌‌سایت France-Visas دریافت و چاپ شده است
• گذرنامه
• مدارک لازم برای ویزای فرانسه
• هزینه‌ی روادید شینگن

منتظر ویزای خود باشید

صدور ویزای فرانسه حدود ۲ هفته زمان می‌برد. در روز اعلام‌‌شده باید به سفارت مراجعه و نتیجه‌‌ی درخواست ویزای‌تان را دریافت کنید. ممکن است گاهی لازم باشد برای دریافت ویزا بیشتر از ۲ هفته منتظر بمانید.

بیشتر بخوانید :   چگونه همیشه در سفر باشیم؟

مدارک لازم برای ویزای فرانسه

دیزنی لند
تصویری از دیزنی‌لند در پاریس | عکس از: booking.premiumincoming.com

از آن‌جایی‌که کشور فرانسه در محدوده‌‌ی شینگن قرار دارد، برای سفر به فرانسه هم باید ویزای شینگن بگیرید. در واقع شما برای دریافت ویزای شینگن -از طریق کشور فرانسه- اقدام می‌کنید. مدارک لازم برای ویزای فرانسه با مدارک ویزای شینگن مشترک است و فقط در جزئیات کمی تفاوت دارد.برای مطالعه بیشتر درباره ویزای شینگن چیست کلیک کنید.
• فرم درخواست ویزای فرانسه که از سایت France-Visas دریافت، تکمیل و چاپ کرده‌اید
• گذرنامه‌‌ی معتبر با دو برگ خالی و حداقل ۳ ماه اعتبار بعد از تاریخ پایان سفر. ارائه‌‌ی کپی از صفحات ۱ تا ۵ و صفحاتی که مهر ویزا خورده‌اند الزامی‌ است
• اصل و کپی شناسنامه‌‌ی ایرانی با ترجمه‌‌ی رسمی انگلیسی یا فرانسوی
• ۳ قطعه عکس رنگی جدید با زمینه‌‌ی سفید و تمام‌‌رخ در قطع ۳ در ۴
• رزرو بلیط پرواز رفت و برگشت
• رزرو هتل
• بیمه‌نامه مسافرتی معتبر در تمام طول سفر با پوشش حداقل ۳۰ هزار یورو هزینه‌های احتمالی پزشکی
• گواهی اثبات منابع مالی
• اسناد رسمی شغلی
• دعوت‌نامه
برای مشاهده‌‌ی جزئیات مدارک به مطلب شرایط و مدارک لازم برای ویزای شینگن مراجعه کنید.

چند نکته درباره‌‌ی ویزای فرانسه

• برای گرفتن وقت ویزا حتما از ۹۰ روز قبل از تاریخ سفرتان اقدام کنید؛ در غیر این صورت درخواست شما برای وقت سفارت رد می‌‌شود. گاهی برای تعطیلات خاص مثل عید نوروز، حتی باید زودتر از ۹۰ روز پیش از سفر اقدام کنید.
• درخواست وقت ویزا باید برای کودکان زیر ۱۲ سال هم ثبت شود، اما این افراد شخصا نمی‌توانند در مرکز ویزا حضور پیدا کنند.
• هر فرد باید خودش برای دریافت وقت ویزا اقدام کند؛ به‌جز کودکان زیر ۱۲ سال.
• در صورت نقص مدارک، سفارتخانه فرصتی برای تکمیل آن‌ها در اختیارتان قرار می‌دهد؛ درصورت تکمیل نبودن مدارک در تاریخ اعلام‌‌شده، درخواست ویزای شما رد می‌‌شود.
• ارائه‌‌ی مدارک کامل ویزای فرانسه الزامی ا‌ست، اما این به معنای قبول صددرصدی درخواست ویزای شما نیست.
• هزینه‌‌ی اخذ ویزای فرانسه ۶۰ یورو است که نقدی در مرکز درخواست ویزا دریافت می‌شود. همچنین باید ۲۵ یورو دیگر هم به شرکت وی اف اس گلوبال پرداخت کنید. در صورت رد ویزا این مبالغ بازگردانده نمی‌شود.
• مسئولیت دریافت مدارک ویزای فرانسه برعهده‌‌ی شرکت وی اف اس گلوبال است و برای ارائه‌‌ی مدارک نباید به سفارتخانه‌‌ی فرانسه مراجعه کنید.
• مطمئن‌ترین راه برای اطلاع دقیق از مدارک ویزای فرانسه مراجعه به سایت سفارت است تا از آخرین تغییرات در مدارک مطلع شوید.

مطالب مرتبط :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

back to top