بوی بهارنارنج، عطر کلم‌ پلو

غذا، بخشِ جدایی ناپذیر هر سفر است و بهتر این‌که به هر جا سفر می‌کنیم سراغ غذاهای محلی آن‌جا برویم تا با عادت‌ها و هنرهای غذایی آن منطقه آشنا شویم. شیراز به دلیل وجود آثار تاریخی چند هزار ساله و شاعران بلندآوازه‌اش یکی از مقاصد گردشگری پرطرفدار ایران است. این شهر خوراکی‌ها و غذاهای بومی بسیاری دارد که یکی از آنها کلم ‌پلوی شیرازی است.

طعم شیراز را با کلم ‌پلو بچشید

کلم پلوی شیرازی
عکس از ‌: easypaz.com

مگر می‌شود به شیراز رفت و کلم پلو نخورد؟ شاید دوست داشته باشید پختن این غذا را یاد بگیرید تا اگر نتوانستید زودزود عازم شیراز شوید، دست‌کم با خوردن‌ معروف‌ترین غذای شیرازی، خاطره‌اش را زنده نگه دارید. در انتهای مطلب روش پخت کلم‌پلوی شیرازی را برایتان می‌نویسیم.

کدام رستوران‌های شیراز کلم پلو اصیل و خوشمزه دارند؟

اگر شیراز رفتید و هوس خوردن کلم‌پلو کردید، چند رستوران معروف هستند که می‌توانید در آن‌جا با اطمینان این غذای محلی را میل کنید.

رستوران بین‌المللی هفت‌خوان

این رستوران مجلل در خیابان قرآن شیراز واقع شده و دارای هفت بخش مجزاست. چیدمان و دکوراسیون هر طبقه به نوع غذایی که در آن‌جا سرو می‌شود بستگی دارد. جالب است بدانید در ساعات خاصی در این فضای آرام و ایده‌آل، موسیقی زنده اجرا می‌شود. طبقه‌ی زیرین، بخش سنتی مجموعه است که طراحی ویژه و منحصربه‌فردی -متناسب با حال‌و‌هوای غذاهایش- دارد. در این قسمت انواع غذاهای سنتی مانند کلم‌پلو شیرازی سِرو می‌شود.

رستوران سنتی صوفی

این رستورانِ با سابقه و لوکس دو شعبه در خیابان‌های عفیف‌آباد و ستارخان دارد. رستوران سنتی صوفی به خاطر قدمت، کیفیت بالای غذاها و سرویس‌دهی مطلوب، بین گردشگران خارجی و داخلی محبوبیت ویژه‌ای دارد. کلم‌پلوی این رستوران وَرای تصور شماست!

رستوران سنتی کته ماس

این رستوران در طبقه زیرین مهمانپذیر سعید و در سه راه نمازی واقع شده است. شاید تعداد زیاد پله‌هایی که باید طی کنید تا به رستوران برسید باعث تعجب‌تان شود، ولی وقتی به پایین می‌رسید و چشم‌تان به رستوران می‌خورَد به خودتان می‌گویید که به زحمتش می‌ارزیده! با فضای بی‌نهایت خارق‌العاده‌ای روبه‌رو می‌شوید و دل‌تان می‌خواهد زمان زیادی را در آن‌جا سپری کنید. دیدن معماری سنتی رستوران کته ماس همراه صرف کلم‌پلو شیرازی، خاطره‌ای فراموش نشدنی برای شما خلق می‌کند.

بیشتر بخوانید :   پیشنهاد یک تور پیاده روی در شیراز!

رستوران عمارت شاپوری

این عمارت دو طبقه با زیربنای ۸۴۰ متر مربع در باغی زیبا به وسعت ۴۶۳۵ متر مربع ساخته شده است. عمارت شاپوری در منطقه‌ی مرکزی شیراز و در محله‌ی معروف انوری قرار دارد. استاد ابوالقاسم مهندسی این عمارت باشکوه را بین سال‌های ۱۳۱۰ تا ۱۳۱۵ هجری شمسی طراحی کرده و ساخته است. مالک عمارت شاپوری عبدالصاحب شاپوری از تجار بنام شیراز بود. در سال ۱۳۷۹ این بنا به عنوان اثر ملی ثبت شد و پس از چند سال متروکه‌ماندن با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی مرمت و احیا شد و هم‌اکنون یکی از جاذبه‌های گردشگری شیراز است که بخشی از آن به عنوان رستوران و کافه‌گالری مورد استفاده قرار می‌گیرد. با رفتن به رستوران عمارت شاپوری علاوه بر صرف غذاهای متنوع و با کیفیت با سبک معماری خاص دوره‌ی پهلوی آشنا می‌شوید.

عطر شیراز از راه دور

طرز تهیه کلم پلو شیرازی
عکس از : arga-mag.com

هر چند سفر به شیراز آنقدرها هم سخت نیست و از بیشتر شهرهای بزرگ ایران، برای شیراز پرواز وجود دارد و هر چند خوراکی‌های ویژه هر شهر را باید در همان شهر و با دستپخت مردم همانجا امتحان کرد اما علی‌الحساب طعم شیراز را با دستور پخت کلم پلو بچشید تا هر زمان فرصت سفر به شیراز مهیا شد به سراغ مطاع اصلی باشید.

روش تهیه کلم پلو شیرازی

اصل این غذا با کلم قمری درست می‌شود ولی اگر به آن دسترسی نداشتید، می‌توانید کلم سفید را جایگزین کنید. سبزی کلم‌پلو ریحان، تره، شوید و ترخون است که هم به صورت تازه و هم خشک به‌کار می‌رود. اگر خواستید از سبزی تازه استفاده کنید برای یک کیلو سبزی کلم‌پلو، چهارصد گرم ریحان، دویست‌و‌پنجاه گرم تره، دویست گرم شوید و صد‌وپنجاه گرم ترخون در نظر بگیرید؛ ترخونِ زیاد غذا را تلخ می‌کند. در زمستان که ممکن است دسترسی به سبزیجات تازه مشکل باشد، می‌توانید با رعایت نسبت‌های گفته‌شده از سبزی خشک استفاده کنید.

بیشتر بخوانید :   پیشنهاد یک تور پیاده روی در شیراز!

ابتدا کلم قمری را خلالی خرد می‌کنیم و بدون ریختنِ روغن، روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا کمی نرم شود. پس از آن ۳ قاشق غذاخوری روغن اضافه می‌کنیم و دست آخر پودر لیمو را می‌ریزیم تا شیرینی کلم‌ها متعادل شود. گوشت‌های چرخ شده را با آرد نخودچی، پیاز و ادویه‌ها در یک کاسه‌ی بزرگ مخلوط می‌کنیم. بعد از این‌که یکدست شد -مانند درست‌کردن غذای کله‌گنجشکی- مخلوط آماده‌شده را به صورت گلوله‌های کوچک در می‌آوریم و در ظرفِ کلم قمری‌ها می‌ریزیم تا با هم سرخ شوند. برنجی را که از قبل خیس کرده‌ایم با کمی زردچوبه جوشانده و آبکش می‌کنیم. در صافی، برنج را با سبزی مخصوص کلم‌پلو مخلوط می‌کنیم و کف قابلمه روغن می‌ریزیم. برای ته‌دیگِ نان، تکه‌ای نان نازک کف قابلمه می‌گذاریم یا این که برش‌های ورقه‌ای نازک سیب‌زمینی می‌چینیم. حالا به ترتیب یک لایه مخلوط برنج و سبزی و یک لایه مخلوط کلم و گوشت‌های قلقلی را اضافه می‌کنیم و ۴۵ دقیقه روی شعله‌ی ملایم می‌گذاریم تا دم بکشد. می‌توانید مقداری از گوشت‌های قلقلی را برای تزیین کلم پلو نگه دارید. این غذای خوش‌عطر و لذیذ را حتما با سالاد شیرازی که با آبغوره و نعنا خشک مخلوط شده، میل کنید.

خوراکی‌ها و غذاهای محلی شیراز بسیارند، اما با خوردن کلم‌پلوی شیرازی، همیشه طعم سفر به شیراز را زیر دندان خود حس می‌کنید.

مطالب مرتبط :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

back to top