راهنمای صدور ویزای ایران برای اتباع خارجی

ویزای ایران مجوز ورود اتباع خارجی به خاک کشور است که صدور آن بسته به تابعیت فرد شرایط متفاوتی دارد. این روزها برای سهولت سفر به ایران، صدور ویزا برای اتباع خارجی راحت‌تر شده است؛ شهروندان بسیاری از کشورهای دنیا می‌توانند در  فرودگاه‌های بین‌المللی ایران (تهران، شیراز، اصفهان، تبریز، مشهد، قشم و کیش) با ارائه‌ی مدارکی مشخص ویزا دریافت کنند.

شرایط صدور ویزای ایران برای اتباع خارجی

ویزا اتباع خارجی
تصویری از ویزای ایران | عکس از: medium.com

صدور ویزای ایران برای اتباع خارجی، بسته به تابعیت فرد، با چند روش انجام می‌شود:

صدور ویزای ایران از طریق کد ارجاع

اکثر کشورهای دنیا، به‌جز چند استثنا، می‌توانند از طریق کد ارجاع (Reference Code) ویزای ایران بگیرند. برای این کار مسافر باید مدارک خود را برای یک آژانس گردشگری که مجوز صدور ویزا دارد ارسال ‌کند. آژانس این مدارک را به وزارت امور خارجه ارائه می‌دهد و بعد از بررسی‌های لازم، وزارت امور خارجه یک کد ارجاع به آژانس اعلام می‌کند. مسافر با این کد و مدارک لازم می‌تواند ویزای ایران را از سفارتخانه یا کنسولگری اعلام‌شده در کشور خود دریافت کند. دریافت کد ارجاع ۲ تا ۷ روز کاری زمان می‌برد و مسافر یک ماه فرصت دارد تا با کد خود به سفارتخانه مراجعه کند.

شهروندان کشورهای آمریکا، کانادا، انگلیس، افغانستان و بنگلادش نمی‌توانند از این روش ویزای ایران دریافت کنند.

صدور ویزای ایران در فرودگاه

شهروندان تمام کشورهای دنیا به‌جز آمریکا، کانادا، انگلیس، عراق، کلمبیا، اردن، سومالی، افغانستان، پاکستان، نپال، سریلانکا و بنگلادش می‌توانند در فرودگاه‌های بین‌المللی ایران -با ارائه‌ی مدارک- ویزا دریافت کنند. صدور ویزای ایران در فرودگاه دست‌کم ۲ ساعت زمان می‌برد و گاهی این انتظار برای مسافران بیشتر هم می‌شود. از این رو بسیاری از گردشگران خارجی ترجیح می‌دهند ویزای‌شان را پیش از رسیدن به ایران و از طریق سفارتخانه و کد ارجاع دریافت کنند.

صدور ویزای ایران برای شهروندان کانادا، آمریکا و انگلیس

شهروندان کانادا، آمریکا و انگلیس باید از طریق تور به ایران سفر کنند. اتباع این کشورها، با ثبت‌نام در تورهای مخصوص، ویزای ایران را از همان آژانس دریافت می‌کنند؛ البته مراجعه‌ی این افراد به سفارتخانه یا کنسولگری برای دریافت ویزا ضروری است.

بیشتر بخوانید :   چگونه برای اولین سفر دونفره برنامه‌ریزی کنیم؟

شهروندان آمریکا، به‌جز تور، باید در طول سفر با لیدر تأیید‌شده‌ی میراث فرهنگی، وزارت امور خارجه و پلیس اتباع خارجی همراه باشند. ارائه‌ی برنامه‌ی کامل سفر، محل اقامت در طول سفر، بازدیدهای روزانه و تاریخ ورود و خروج برای شهروندان آمریکایی ضروری است.

صدور ویزای ایران برای شهروندان بنگلادش و افغانستان

شهروندان بنگلادش و افغانستان برای دریافت ویزای ایران امکان دریافت کد ارجاع ندارند و باید به سفارتخانه یا کنسولگری ایران در کشورشان مراجعه کنند.

سفر بدون ویزا به ایران

بین تمام کشورهای دنیا شهروندان سوریه ۹۰ روز، گرجستان ۴۵ روز، بولیوی، ترکیه و ارمنستان ۳۰ روز، مصر ۲۰ روز و لبنان، مالزی و آذربایجان ۱۵ روز می‌توانند بدون ویزا در ایران بمانند. این افراد باید بعد از اتمام این تاریخ به کشور خود بازگردند و اگر قصد ادامه‌ی‌ اقامت داشتند، به پلیس اتباع خارجی در ایران مراجعه کنند.

مدارک لازم برای صدور ویزای ایران

تصویر صفحه اول از ویزا ایران
نمونه‌ای از تصویر ویزای ایران | عکس از: goatsontheroad.com

مسافر -برای دریافت کد ارجاع- باید این مدارک را برای یک شرکت گردشگری معتبر ارسال کند:

  • اسکن رنگی پاسپورت که حداقل ۶ ماه اعتبار داشته باشد
  • اسکن عکس رنگی جدید در قطع ۶ در ۴
  • فرم درخواست ویزا که مسافر باید تکمیلش کند

بعد از اینکه شرکت گردشگری کد ارجاع را ارسال کرد، فرد باید همراه با این مدارک به سفارتخانه یا کنسول‌‌گری اعلام‌شده مراجعه کند:

  • پاسپورت که دست‌کم ۶ ماه اعتبار داشته باشد
  • دو قطعه عکس جدید ۳ در ۴ تمام‌رخ
  • رسید پرداخت هزینه‌ی صدور ویزای ایران
  • کد ارجاع که آژانس گردشگری ارائه کرده است

برای صدور ویزای تجاری ایران -به‌جز مدارک عمومی- ارائه‌ی دعوت‌نامه‌ی رسمی شرکت ایرانی، نامه‌ی رسمی تقاضای ویزا از طرف شرکت و مدارک کاری الزامی است.

مدارک لازم برای صدور ویزای فرودگاهی ایران

فرودگاه امام خمینی
صف ویزا در فرودگاه امام خمینی | عکس از: ۱stquest.com
  • پاسپورت با اعتبار حداقل ۶ ماه
  • کپی از اطلاعات پاسپورت
  • یک قطعه عکس ۶ در ۴ جدید
  • اصل و کپی کارت بیمه‌ی مسافرتی که برای اتباع تمام کشورها اجباری است
  • پرداخت هزینه‌ی صدور ویزا که برای اتباع هر کشور متفاوت است
بیشتر بخوانید :   دنگ سفرهای گروهی را چگونه حساب کنیم؟

هزینه صدور ویزای فرودگاهی ایران برای کشورهای مختلف

نیوزلند: ۱۵۰ یورو

استرالیا: ۱۴۵ یورو

سیرالئون، شیلی: ۱۲۰ یورو

امارات، اوگاندا، چاد، ویتنام، چین، تایوان: ۱۰۰ یورو

صربستان: ۸۵ یورو

آفریقای جنوبی، اوکراین، برزیل، هنگ‌کنگ: ۸۰ یورو

آلمان، اتریش، اسپانیا، ایتالیا، ایرلند، بلغارستان، یونان، لهستان، مجارستان، بلژیک، سوئد، سوئیس، پرتقال، هلند، رومانی، دانمارک، تایلند، سنگاپور، عمان، فرانسه، فنلاند، قبرس، ایسلند، اسلوونی، استونی، اسلواکی، چک، لتونی، لوگزامبورگ، لیتوانی، مالت، نروژ، غنا، قطر، کوبا، گابن، گینه: ۷۵ یورو

روسیه، ازبکستان، آرژانتین، زامبیا، مغولستان، مولداوی: ۷۰ یورو

ژاپن، ترکمنستان، گویان، کامرون، کنیا، کویت، ماداگاسکار، مالاوی، السالوادور: ۶۰ یورو

فیلیپین، پاناما، فیجی، نیجریه: ۵۵ یورو

کره جنوبی، کرواسی، هند، مقدونیه، بوسنی، قزاقستان، پاراگوئه، سنگال: ۵۰ یورو

اندونزی، تونس، زیمباوه، قرقیزستان، مکزیک، نیجر، ونزوئلا، فلسطین: ۴۵ یورو

اکوادور، نپال، یمن، اریتره: ۴۰ یورو

تاجیکستان، الجزایر، بوتان، مراکش، لیبی، مصر (بیش از ۲۰ روز)، عربستان سعودی: ۳۰ یورو

روسیه سفید (بلاروس): ۲۵ یورو

ارمنستان، بحرین، مالزی (بیش از ۱۵ روز): ۱۰ یورو

چند نکته درباره‌ی ویزای ایران برای اتباع خارجی

ویزای جمهوری اسلامی ایران
عکس از: bestofxyz.com
  • ویزای ایران به اتباع اسرائیل تعلق نمی‌گیرد.
  • دریافت ویزا پیش از سفر به ایران، در مقایسه با دریافت ویزای فرودگاهی ریسک کم‌تری دارد.
  • ویزای فرودگاهی برای اتباع عراقی فقط در فرودگاه مشهد صادر می‌شود.
  • اتباع همه‌ی کشورها می‌توانند تا ۱۴ روز بدون دریافت ویزا به مناطق آزاد ایران (قشم، کیش و چابهار) سفر کنند.
  • مسافر باید در فرودگاه اطلاعات محل اقامتش در شب اول را همراه داشته باشد.
  • در صورتی‌که مسافر میهمان خانه‌ی فردی در ایران باشد، ممکن است پلیس فرودگاه برای دریافت اطلاعات بیشتر با میزبان تماس بگیرد.
  • ویزای گردشگری ایران ۳۰ روز اعتبار دارد.
  • برای صدور ویزای مسافران کم‌تر از ۱۸ سال رضایت‌نامه‌ی پدر و مادر الزامی است.

 

مطالب مرتبط :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

back to top