• info@hipotrip.ir
  • ایران - مشهد

وبلاگ

پیشنهاد ۲۵ شهر و استان کم‌مسافر برای موج دوم سفرها

  • چهارشنبه / ۹ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۷:۳۱
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1402010903615
  • خبرنگار : 71021
  • چاپ
پیشنهاد ۲۵ شهر و استان کم‌مسافر برای موج دوم سفرها

با آغاز موج دوم سفرهای نوروزی، ستاد هماهنگی خدمات سفر، تعداد دیگری از استان‌ها و شهرها را جایگزین مقاصد شلوغ، برای سفر پیشنهاد کرد.

به گزارش ایسنا، ستاد هماهنگی خدمات سفر در اطلاعیه‌ای با اشاره به آغاز موج دوم سفر و تغییرات جوی، علاوه‌بر استان‌های جنوبی، استان‌های خراسان جنوبی، قم، سیستان و بلوچستان، سمنان و تهران را برای سفر پیشنهاد کرد.

همچنین شهرهای ورزنه و نایین (اصفهان)، بافق، ‌ ابرکوه، ‌ اردکان و میبد (یزد)، لامرد، لار، فیروزآباد، کازرون، نورآباد ممسنی، داراب و فسا (فارس)، گناباد، کاشمر، تربیت حیدریه و خواف (خراسان رضوی)، آق قلا، گنبد کاووس و کلاله (گلستان) به عنوان شهرهای مکمل سفر در نیمه دوم تعطیلات نوروز از سوی این ستاد معرفی شد.

مصطفی فاطمی ـ‌ دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر کشور ـ همچنین با اشاره به وضعیت سرمای پیش‌بینی شده برای روزهای آینده، گفت: در برخی مراکز استان‌ها دما به زیر صفر می‌رسد، پس باید اطلاع‌رسانی درست برای بازگشت مسافران داشته باشیم و اسکان اضطراری پیش‌بینی شود، چون چادر زدن در این هوا خطرناک است.

بنا بر پیش‌بینی پلیس راهور، موج بازگشت مسافران از روز دوازدهم فروردین‌ماه آغاز خواهد شد. همچنین ستاد هماهنگی خدمات سفر پیش‌بینی کرده که با توجه به تقارن ماه رمضان و تعطیلات نوروز، موج سفرها پیوسته تا تعطیلات عید فطر ادامه داشته باشد.

انتهای پیام

  • شهرهای خلوت‌تر برای سفر در نوروز اعلام شد

  • استان‌های شلوغ و پرمسافر اعلام شد

  • سوره
  • بانی مد
  • ابرآروان
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • – ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • – نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

مدیرعامل استقلال: همراه اول گفت به خاطر فتح‌الله‌زاده کمک می‌کند/ یک‌ بازیکن اگر برود، استراماچونی دوم می‌شود

مدیرعامل استقلال: همراه اول گفت به خاطر فتح‌الله‌زاده کمک می‌کند/ یک‌ بازیکن اگر برود، استراماچونی دوم می‌شود

مدیرعامل باشگاه استقلال توضیحاتی درمورد آخرین شرایط مدافع این تیم و شرط همراه اول مطرح کرد.

مدیرعامل استقلال: همراه اول گفت به خاطر فتح‌الله‌زاده کمک می‌کند/ یک‌ بازیکن اگر برود، استراماچونی دوم می‌شود

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، علی فتح الله زاده در خصوص اینکه آیا خبر خوبی برای هواداران استقلال دارد، اظهار داشت: با دو سه جا صحبت کردیم. برای قرارداد مدام این طرف و آن طرف می‌رویم. با شش هفت صحبت کردیم. توکل به خدا، با دو سه شرکت در حال مذاکره هستیم. ان‌شاالله تت فدار مشخص می‌شود که کدام‌شان قبول کنند اسپانسر ما شوند.

وی در مورد اینکه زمانی باقی نمانده، گفت: پول بیاید من یک روزه جا به جایش می‌کنم. همراه اول اسپانسر ما نبود، به چند شرکت از جمله همراه اول پیشنهاد دادیم. می‌توانند قبول کنند می‌توانند قبول نکنند. قرارداد نداشتند. باید تلاش کنیم اسپانسر پیدا کنیم که بتوانیم این کار را انجام بدهیم. سه پیشنهاد دادم. گفتم زمین کمپ ناصرخان را داریم که خودم چندسال پیش گرفتم. سندی داریم که الان آزاد است می‌توانند آن را بردارند. بخشی از پول را به ما و بخشی را به وزارت ورزش بدهند.

مدیرعامل استقلال تصریح کرد: گفتیم شرکت یا بانکی بیاید ما سند بگذاریم. صدتا به ما قرض بدهد ما پرداخت کنیم. این دو کاری است که می‌توان انجام داد. یا نه، اگر بشود سازمان خصوصی سازی پولی داشته باشد به ما کمک کند. بعد که سهام ما را فروختند از پولش بردارند. خود قربان زاده همراه من بوده و تلاش می‌کند. قرار است پیگیری کند. ما قهر نبودیم. اطلاعات را به آن بنده خدا غلط داده بودند. من مدیرعاملم، هر چکی در باشگاه هست امضایش با مدیرعامل است. چک چهار بازیکن بوده ۱۰ سالم گذشته بود. قانونی اقدام کرده بودند. ۱۲-۱۴ میلیارد می‌خواستند که باید طبق قرار قوه قضاییه به آن‌ها می‌دادیم. صحبت کردیم، ۱۲ میلیارد را ۵ میلیارد کردیم و به آن‌ها دادیم. هرکسی اگر چیزی به نام من آورد پول‌گرفته بودم جایزه دارد.

وی تصریح کرد: آن چک هم ۴۰۰ میلیون نبود، یک میلیون و صد بود از ۱۰ سال پیش، به قربان زاده هم توضیح دادم. او هم بر اساس توضیحات قبلی این را مطرح کرد.

فتح‌ الله زاده در مورد اینکه هواداران نگران پرداخت نشدن پول هستند، گفت: تافردا بعداز ظهر که وقت داریم و تمام تلاشم را می‌کنم. اگر نشد صادقانه به هوادار می‌گویم.

وی در مورد قول ‌مساعد محمد مخبر عنوان کرد: دولت تمام صحبت‌هایش را کرده، عده‌ای این وسط کار را خراب می‌کنند. معلوم است. همان‌هایی که می‌گویند امروز استقلال محروم و تمام شد. کجا؟ چه کسی اعلام کرده؟ AFC کجا اعلام کرده؟

مدیرعامل استقلال در خصوص اینکه در تراز مالی منتهی به ۳۱ تیر ۱۴۰۱، صدوسی‌وپنج میلیارد وزارت ورزش متعهد شده و چرا باشگاه پیگیر این طلب نشده، گفت: چرا، مگر می‌شود؟ همه آن‌ها را پیگیری کردیم. مسئول وصولش من نیستم. آن‌ها مشکلات قانونی دارند. مجلس مصوب کرده وزارت ورزش نمی‌تواندبه تیم‌های حرفه‌ای کمک کند. همه این‌ها یک ‌پروسه‌ای دارد. قربان زاده گفت ما یک بار پول دادیم طلب استراماچونی را بدهند. گفتم شما درست می‌گویید. ما اعلام کردیم اگر این ۱۲۳ میلیارد را بدهید استراماچونی و بقیه را پرداخت می‌کنیم. تا بیاییم آن پول را از بانک بگیریم… اولا آن پول ۱۲۳ تا نبود ۹۰ میلیارد بود. ۳۰میلیارد فاصله‌اش است.

وی افزود: آن روزی که صحبت کردیم پول را بدهیم دلار ۳۵هزهر تومان بود. روزی که پول را گرفتیم دلار ۴۵هزار تومان شد. یعنی یک بدهی ۴۰ تومانی ۸۰ تا شده است. آن روز هیچ کسی می‌دانست. من به باشگاه رسیدم. یکی از بازیکنان نوتیس داده بود. ۱۰ روز فرصت داریم. اگر ندهیم بازیکن راحت می‌تواند برود.‌ متاسفانه آن بازیکن ۳سال قرارداد دارد. اگر برود استراماچونی دوم راه می‌افتد. یعنی ۲میلیون دلار باید بدهیم. شما جای من باشید پول او را در آن ساعت می‌دهید یا پول استراماچونی را می‌دهید که اصلا نمی‌رسیدیم. به بازیکن ۷۰ میلیارد پول دادم.

مدیرعامل استقلال در مورد اینکه در صورت فراهم نشدن پول آیا استعفا می‌دهد، گفت: اگر استعفا بدهم می‌گویند ترسید فرار کرد. من ایستاده‌ام. اگر یادتان باشد در برنامه ورزش و مردم گفتم من توان پرداختش را ندارم. همین امروز هرکسی را می‌خواهید بیاورید. در حال تلاش هستم. درشت است که به خطر افتاده‌ایم ولی استقلال نزدیک صدر است.

وی در خصوص اینکه آیا با اسم او بازی نشد، عنوان کرد: چرا، همیشه با هوادار صادق بودم. گفتم کتمان حقیقت کردند و به من دروغ گفتند. نگفتند انقد بدهی هست. سازمان خصوصی سازی هم اعلام کرد کتمان حقایق شده است. پس دروغی‌نگفتم. شاید خواستند من را قربانی و پیش هواداران خراب کنند. اشکالی ندارد. این محبوبیت را هوادار به من داده است. اگر هم بگیرد حقش است ولی بداند که من می‌دانستم اگر این کمک‌ها به ما نشود به خطر می‌‌افتیم ولی ایستادم حداقل تیمم نیفتد، جام را از دست ندهیم و کار کنیم. الان هم توکل به خدا دارم. امروز هم جلسه بدی نبود. امیدوار کننده بود.

فتح الله زاده در مورد اینکه تیری در تاریکی انداخته، گفت: نه، خوب بود. امیدوارم کمک کنند. مثلا همراه اول تعهد نکرده اسپانسر ما شود. نامردها به همراه اول حمله کرده‌اند که مقصر است. چرا مقصر است؟ می‌خواهد به ما کمک کند. اجبار ندارد. با این چیزها که می‌گویید کار ما را خراب می‌کنید. اجازه بدهید کارمان را بکنیم. اسپانسر باید خودش راضی باشد. اتفاقا با همراه اول در مورد چیزهای دیگر بسته‌ایم و با آن‌ها همراهی می‌کنیم.

وی تصریح کرد: باید همه کمک کنیم. این حرفِ منطقی است. یعنی در این کشور حتی یک بانک خصوصی نیست که ۱۰۰ میلیارد به ما قرض بدهد. من شش ماه دیگر بر می‌گردانم. پولی نیست. امر اراده شود یک روزه انجام می‌شود. یک ساعته انجام می‌شود. من ۱۴۳ میلیارد پول آوردم. ۹۰ تا را وزارت داده، بقیه را ما جور کردیم. همه باید به ما کمک کنند.

فتح الله زاده در خصوص اینکه با این وضعیت تحریم حتی اگر پول فراهم شود چگونه آن را انتقال می‌دهند، اظهار داشت: من می‌رسانم. شما پول را به من بدهید می‌رسانم.

مدیرعامل استقلال در مورد وضعیت عارف غلامی، گفت: او بازیکن خیلی خوب ما است. ما مقررات داریم. در قراردادشان نوشته، بر اساس مقررات با بازیکن برخورد می‌کنیم. هیچ کار اضافه‌ای هم انجام نمی‌دهیم.

وی در‌مورد اینکه همراه اول اعلام کرده اگر فتح الله زاده مدیرعامل استقلال باشد کمک نمی‌کنیم، عنوان کرد: برعکس، گفتند اگر کمکی هم بخواهیم بکنیم به خاطر فتح الله زاده است.

پایان پیام/

مسجد جامع ساوه، دانشکده معماری ایران

مسجد جامع ساوه، دانشکده معماری ایران

مسجد جامع ساوه، دانشکده معماری ایران

هم رسانی

  • فیسبوک
  • لینکداین
  • توئیتر

دریافتی مسجد جامع ساوه

استان مرکزی با وجود اینکه جزو استان های عبوری و ترددی کشور به شمار می رود، اما به لحاظ ابنیه تاریخی و جاذبه های گردشگری طبیعی، جزو استان های بکر باقی مانده و در گوشه و کنار آن می توان جاذبه های گردشگری خاصی را یافت که کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

به گزارش «دنیای سفر»، یکی از ویژه ترین بناهای تاریخی این استان که نوروز بهترین فرصت برای بازدید از آن به شمار می رود، مسجد جامع ساوه است.

این مسجد با وسعتی حدود ۴۲۰۰ مترمربع و قدمتی هزار ساله در نزدیکی خیابان سلمان ساوجی ساوه واقع شده و با حضور در این مسجد، در واقع در دل تاریخ قدم برمی دارید.

از فاصله چند صد متری می توان مناره آن را به راحتی دید، مناره ای که نیازمند مرمت اساسی است. درب ورودی مسجد یک درب چوبی بسیار قدیمی است که با پایین رفتن از دو پله می توان به آن رسید.

درب نسبتا سنگین است، با فشار دادن آن به داخل دو پله و سپس دالانی را در مقابل خود می بینید که انتهای آن به حیاط مسجد می رسد. در دو طرف درب ورودی، دو ورودی قرار دارد که به طبقات بالا منتهی می شوند، اما بهترین انتخاب برای بازدید از مسجد، طی کردن دالان و رسیدن به حیاط است.

با ورود به حیاط در سمت راست می توان ایوان استاد و در سمت چپ ایوان شاگرد را دید و در میانه حیاط نیز چندین باغچه و تعدادی درخت که فضا را آرایش داده اند قابل مشاهده است.

برای رسیدن به ایوان ها باید از یک سکوی بالا بروید که قدری بالا رفتن از آن سخت است، اما با گذر از آن می توان به ایوان وارد شده و محراب های مختلف، معماری بنا، تزئینات و در واقع عمق تاریخ را نظاره گر بود.

در کنار ایوان شاگرد، یک درب چوبی قدیمی و یک راه پله بسیار باریک و کم ارتفاع وجود دارد که به طبقه بالای ایوان شاگرد و بام منتهی می شود که البته بعید است که استفاده از آن برای عموم ممکن باشد.

برای رسیدن به بام و طبقه بالا باید سر را خم کرده و پله های بلند این راه پله را طی کرد و درست زمانی که بام برسیم، می توان گنبد زیبای مسجد و مناره را شاهد بود که ساختار آن، تاکیدی بر کهن بودن مسجد است.

از بالای بام و طبقه دوم ایوان شاگرد، حیاط مسجد به شکل کامل قابل مشاهده است، در واقع ایستادن در طبقه دوم مسجد، شکوه یک مسجد هزار ساله را در مقابل دیدگان تان به نمایش در می آید.

کارشناس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ساوه در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: مسجد جامع ساوه در کنار مسجد تاریخانه دامغان و مسجد فهرج یزد جزو قدیمی ترین مساجد ایران به شمار می رود.

محسن نبوی با اشاره به قدمت هزار ساله مسجد جامع ساوه افزود: از دوران آل بویه تا پایان دوره قاجار در این مسجد آثاری وجود دارد که به نمایش گذاشته شده است.

وی با بیان اینکه مسجد اولیه، شبستانی بوده است، گفت: اولین مساجدی که در مناطق کویری ایران ساخته می شد، مشتمل بر یک فضای ستون دار مسقف بوده است که گرداگرد حیاط مرکزی را شامل می شد و بعد از آن عناصری چون ایوان، گنبد و مناره به مسجد اضافه می شود که این اتفاق در مسجد جامع ساوه از دوران سلجوقی آغاز شد.

وجود ۱۷ لایه تاریخی در گنبد

نبوی تصریح کرد: طبق پی گردی و کاوش های مختلف صورت گرفته در مسجد، مشخص شده است که مسجد فعلی روی بنایی قدیمی تر ساخته شده است، کما اینکه در داخل گنبد خانه ۱۷ لایه تاریخی کشف شده که قدمت مسجد را بسیار کهن کرده است.

وی گفت: مسجد جامع ساوه به لحاظ دارا بودن تزئینات وابسته به معماری، جزو مساجدی است که می توان آن را یک مجموعه کاملی از تزئینات وابسته به دوران های مختلف تاریخ نامید و تقریبا یک دانشکده معماری به شمار می رود و علاقمندان و اساتید می توانند در این حوزه مطالعات ویژه داشته باشند.

مسجد ۲۴ محراب دارد / تمرکز بر حفظ تزئینات بنا

نبوی با بیان اینکه این مسجد در دی ماه ۱۳۱۰ به عنوان اولین بنای تاریخی استان مرکزی در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد، افزود: رسالت مساجد جامع در واقع برگزاری نماز جمعه بوده است، ضمن اینکه این مسجد به عنوان مدرسه نیز مورد بهره برداری قرار می گرفته است.

وی افزود: در دوره سلجوقی با حضور خواجه نظام الملک، مساجد ایران تبدیل به مدرسه می شوند و مسجد جامع ساوه نیز از این قاعده مستثنی نبوده و شامل یک بخش کتابخانه ای و مَدرس(محل استفاده طلاب و دانش آموزان و دانشجویان) بوده است.

وی بیان کرد: مسجد جامع ساوه دارای ۲۴ محراب است که نشان می دهد که در زمان استفاده، مذاهب مختلف اسلامی با امامان جماعت و کلاس های درس مختلف در این مجموعه فعال بوده اند.

نبوی در خصوص مرمت های صورت گرفته در این مسجد اظهار کرد: با توجه به اینکه سازه مسجد نیازمند استحکام بخشی بوده، در ابتدای امر، مرمت سازه از اواخر دوره پهلوی اول آغاز شد و پس از آن بخش های مختلف از جمله ایوان ها، گنبد، طاق های مسجد مورد مرمت قرار گرفت و در حال حاضر اکثر فعالیت ها بر مرمت تزئینات متمرکز شده است که امید است با توجه به اعتبارات مدنظر به این حوزه وارد شویم و در کنار آن مباحث مطالعاتی نیز دنبال خواهد شد.

باید به دنبال مناره دوم مسجد بود

وی اضافه کرد: مسجد جامع ساوه دو ایوانی است، معمولا در معماری مساجد ایوان ها مقابل هم هستند، اما در این مسجد ایوان ها کنار هم بوده و به ایوان شاگرد و ایوان استاد معروف هستند، ایوانی که سمت قبله است و در کنار گنبد و محراب اصلی قرار دارد؛ ایوان استاد و ایوان کنار آن نیز به ایوان شاگرد معروف است.

وی ادامه داد: همچنین طبق موارد درج شده در تاریخ، مسجد دارای دو مناره بوده که تنها یک مناره آن موجود است و باید در بخش شمالی مسجد به دنبال پایه های مناره دوم باشیم که نیازمند کاوش باستانشناسی و مستلزم تملکات بخش شمالی مسجد است تا کار پژوهشی آغاز شود.

تزئینات مسجد شبستانی حفظ شده است

کارشناس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ساوه بیان کرد: با توجه به اینکه در گذشته به جای مسجد شبستانی، ایوان ها بنا شده اند، تزئینات باقی مانده از مسجد شبستانی به شکل ویترین نگهداری می شود و در گوشه و کنار مسجد می توان این تزئینات را برای انجام تحقیقات شاهد بود.

نبوی با بیان اینکه یک کاشی خط نقاشی مربوط به آل بویه در این مسجد حفظ شده است، هرچند که حفظ و مرمت تزئینات این مسجد کاری بسیار سنگین است، تصریح کرد: مسجد در حال حاضر به عنوان بناموزه در حال استفاده است و در کنار آن سالانه توریست های خارجی بسیاری از این مجموعه بازدید می کنند و عمدتا متخصصین علاقمند به تاریخ ایران و جهان نیز از این مسجد بازدید دارند.

گفتنی است، قدمت، وسعت و ارزش مسجد جامع ساوه به قدری بالاست که حفظ و مرمت و احیای آن اعتبارات سنگینی را می طلبد، اما نگهداشت آن به مثابه حفظ و نگهداشت بخش مهمی از تاریخ ایران بوده و اهمیتی بسیار دارد.

این مجموعه تاریخی و کهن، در واقع یک کتاب عظیم خشت و گلی است و با قدم زدن در آن در واقع در تاریخ قدم می زنیم و باید مراتب حفظ آن به هر میزان که هزینه بر و سنگین باشد، انجام گیرد و نباید اجازه داد با تخریب آن بخشی از تاریخ این خطه و سرزمین از دست برود و در کنار آن باید این سرمایه ارزشمند را همانگونه که بوده است به همگان معرفی کرد.

1

جشنواره غذای ملل در مشهد

جشنواره غذای ملل در مشهد

جشنواره غذای ملل در مشهد

هم رسانی

  • فیسبوک
  • لینکداین
  • توئیتر

محسن اسماعیل زاده جشنواره غذای ملل در مشهد

جشنواره غذای ملل (افطار اسلامی) از ششم فروردین آغاز و تا هفدهم فروردین در بوستان بهشت مشهد ادامه خواهد داشت.

به گزارش «دنیای سفر»، جشنواره غذای ملل (افطار اسلامی) به همت معاونت زیارت و گردشگری سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد و با هدف تبادل فرهنگ غذایی کشورها برگزار شده است.

در این جشنواره؛ شرکت کنندگانی از کشورهای افغانستان، پاکستان، لبنان و … غذاهای بومی خود در ماه مبارک رمضان را به بازدید کنندگان ارائه می کنند.

جشنواره غذای ملل (افطار اسلامی) از ششم فروردین آغاز و تا هفدهم فروردین در بوستان بهشت مشهد ادامه خواهد داشت.

1

مجوز پذیرایی از زائران صادر شد/ورود بیش از ۷ میلیون زائر به خراسان رضوی

  • سه‌شنبه / ۸ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۵:۵۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402010803134
  • خبرنگار : 50107
  • چاپ
مجوز پذیرایی از زائران صادر شد/ورود بیش از ۷ میلیون زائر به خراسان رضوی
عکس از آرشیو

ایسنا/خراسان رضوی معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی گفت: در جلسه‌ای با حضور دستگاه قضایی، انتظامی، اداره‌ کل میراث فرهنگی، فرماندار و… چند مصوبه در خصوص پذیرایی زائران بررسی و مجوز پذیرایی از زائران در واحدهای مربوطه صادر شد.

حجت‌الاسلام حجت گنابادی‌نژاد امروز، هشتم فروردین ماه، در نهمین نشست خبری قرارگاه مرکزی زائران خراسان رضوی که در محل کانون فرهنگی تربیتی فارابی برگزار شد، اظهار کرد: طبق آمار روز گذشته ۴۶۷ هزار و ۶۵۲ زائر به مشهد و استان وارد شدند. در مجموع از ۱۵ اسفند تا هفتم فروردین هفت میلیون و ۳۱۵ هزار و ۴۵۳ نفر ورودی به استان داشتیم. مجموعه ظرفیت‌های اسکان رسمی، موقت و اضطراری پنج میلیون و ۲۸۹ هزار و ۸۱۰ نفرشب است. میزان اشغال واحدهای اسکان در شب گذشته نیز در واحدهای رسمی ۷۷ درصد، موقت ۶۲ درصد و اضطراری ۳۰ درصد بوده است.

وی در خصوص نحوه پذیرایی زائران و مسافران در ایام ماه مبارک رمضان عنوان کرد: ماه رمضان ماه روزه بوده و روزه‌خواری در ملاعام به لحاظ شرعی و قانونی ممنوع، جرم و تخلف است و عموم مردم با علاقه به ارزش‌های دینی و سبک زندگی دینی باور داشتند و دارند و اهل روزه و مراعات مسائل شرعی هستند. مجموعه‌های مختلف اعم از دستگاه قضایی، انتظامی و اجرایی مانند سازمان صنعت معدن و تجارت خراسان رضوی، اتاق اصناف و سازمان میراث فرهنگی بنا بر سیاست‌ها و ابلاغیه‌ها تدابیر خود را در واحدهای تابعه خود داشتند.

گنابادی‌نژاد اضافه کرد: در استان برای هماهنگی بهتر امروز جلسه‌ای با حضور نماینده دستگاه قضایی، انتظامی، مدیر کل میراث فرهنگی، مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان، فرماندار و سایر دستگاه‌ها برگزار شد که چند مصوبه در خصوص پذیرایی از زائران داشت.

وی ادامه داد: اولویت ارائه خدمات پذیرایی برای وعده‌های صبحانه، ناهار و شام به واحدهای پذیرایی محل اقامت سپرده شده است اما بخش زیادی از زائران در واحدهای غیر رسمی از جمله موقت و اضطراری ساکن هستند و واحدهای پذیرایی ندارند؛ بنابراین باید شرایط تغذیه آن‌ها پیش‌بینی شود.

گنابادی‌نژاد خاطرنشان کرد: مقرر شد هماهنگی بین اصناف و دستگاه انتظامی صورت گیرد تا واحدهایی که شرایط لازم و ظرفیت دارند، در محل پذیرایی کنند و بیرون‌بر نداشته باشند، همچنین باید پوشش لازم داشته باشند. اگر هم قرار شد غذای بیرون‌بر داشته باشند آن را بسته‌بندی کرده و استتار کنند. این مصوبه در خصوص مشهد و شهرستان‌های استان است. واحدها مشخص و سر درب آن‌ها اعلام می‌شود.

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی گفت: از مجموعه‌هایی که همیشه کمک موثر در حوزه اسکان داشتند آموزش و پرورش با ظرفیت اسکان مدارس بوده است. امسال افزایش متفاوتی را در این زمینه داشتیم که ظرفیت ۲ یا بیش از ۲ برابر ظرفیت سال‌های گذشته بود. استقبال بسیار خوبی اعم از جامعه فرهنگی و غیر فرهنگی شده است. از سرایداران مدارس نیز تشکر ویژه دارم که در ایام تعطیلات کنار زائران بودند.

وی با اشاره به اینکه تاکسی‌ها مرتب بازرسی می‌شوند و نرخنامه آن‌ها مشخص است، تصریح کرد: درصد کمی تخلف داشتند، ۵، ۶ تاکسی به خاطر تخلف به پارکینگ هدایت شدند. وضعیت تاکسی‌های اینترنتی مشخص نیست، تلاش می‌شود کنترل شود. ممکن است تخلفاتی نیز داشته باشند. یکی از دلایل اشکال در تاکسی‌های اینترنتی قیمت‌های شناور آن‌ها است. مجوز هیچ کدام از این تاکسی‌ها در استان صادر نشده، بلکه ملی است، ما نیز به این اشکال واقف هستیم.

گنابادی‌نژاد با اشاره به بودجه زیارت بیان کرد: بودجه زیارت چند سال ردیف نداشت، سال‌هایی هم که ردیف داشت در دولت قبلی تخصیص پیدا نکرد. در سال ۱۴۰۱ بودجه‌ای گذاشته شد که تخصیص آن ضعیف بود. یکی از اولویت‌ها در این بودجه کمک به تجهیز مدارسی بود که در زمینه اسکان فعالیت داشتند. در کارگروه ملی زیارت نیز مصوبه‌ای داشتیم که مدارس و مجموعه‌های مشابه که وظیفه اسکان ندارند اما کمک می‌کنند از پرداخت هزینه انرژی معاف شوند.

انتهای پیام

  • سوره
  • بانی مد
  • ابرآروان
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • – ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • – نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

برترین‌های اسکواش مجوز حضور در انتخابی تیم ملی را گرفتند

برترین‌های اسکواش مجوز حضور در انتخابی تیم ملی را گرفتند

برترین‌های اسکواش ایران مجوز حضور در انتخابی تیم ملی را کسب کردند.

برترین‌های اسکواش مجوز حضور در انتخابی تیم ملی را گرفتند

به گزارش خبرگزاری فارس، مهدی رهنما، مدیر تیم‌های ملی اسکواش گفت: مسابقات آسیایی در کشور هنک‌کنگ در نیمه دوم خرداد ماه سال جاری برگزار خواهد شد. برای حضور قدرتمند در این رقابت ها مسابقات انتخابی با حضور برترین رنکینگ داران کشور برگزار خواهد شد.

مدیر تیم های ملی اسکواش، گفت: مسابقات انتخابی (بانوان و آقایان)، پنجم تا نهم اردیبهشت ماه در باشگاه اسکواش مجموعه ورزشی انقلاب برگزار می‌شود.

وی با اشاره به نفرات شرکت کننده در رقابت‌های انتخابی افزود: ۱۰ رنکینگ برتر اعلام شده توسط کمیته مسابقات در سال ۱۴۰۱ به صورت دوره‌ای، در مسابقات انتخابی حاضر خواهند شد.

پایان پیام/

کارونسراهای ایران در انتظار ثبت جهانی

کارونسراهای ایران در انتظار ثبت جهانی

کارونسراهای ایران در انتظار ثبت جهانی

هم رسانی

  • فیسبوک
  • لینکداین
  • توئیتر

دریافتی کاروانسرای قصر بهرام که در گرمسار واقع شده

«مجموعه کاروانسرهای ایرانی» ، یکی دیگر از پرونده های در انتظار ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو در سال ۱۴۰۲، قرار است در اجلاس بعدی یونسکو در آذرماه ۱۴۰۲ بررسی شوند.

به گزارش «دنیای سفر» «مجموعه کاروانسرهای ایرانی» ، یکی دیگر از پرونده های در انتظار ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو در سال ۱۴۰۲، است که قرار بود سال گذشته بررسی شود اما اجلاس یونسکو برگزار نشد. به گفته مشاور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ۵۶ کاروانسرا با قدمتی از دوره ساسانی تا دوره قاجار در ۲۴ استان در فهرست کاروانسراهای ایرانی قرار دارند که مورد بازدید ارزیابان یونسکو قرار گرفته اند و قرار است در اجلاس بعدی یونسکو در آذرماه ۱۴۰۲ بررسی شوند.

فهرست کارونسراهای ایران برای ثبت جهانی

فهرست کارونسراهای ایران که برای ثبت جهانی معرفی شده اند، به این شرح است:

اردبیل: کاروانسرای تاریخی «شاه عباسی» در گردنه صائین شهرستان نیر

قزوین: کاروانسرای «سعدالسلطنه»

اصفهان: کاروانسرای «نیستانک» در شهرستان نائین، کاروانسرای «کوهپایه»، کاروانسراهای «شیخ علی خان زنگنه» و «گز» در شهرستان شاهین شهر و میمه، کاروانسراهای «مهیار» و «امین آباد» در شهرستان شهرضا، کاروانسراهای «گبری» و «مرنجاب» در شهرستان کاشان و آران و بیدگل و کاروانسرای «عباسی»

فارس: کاروانسرای «ایزدخواست»

آذربایجان شرقی: کاروانسرای «یام مرند»، «خواجه نظر» در جلفا، «جمال آباد» در میانه و «گویجه بئل» در مسیر اهر

آذربایجان غربی: کاروانسرای «شاه عباسی قطور خوی»

کرمانشاه: کاروانسرای «بیستون»

سمنان: کاروانسراهای سنگی و آجری «آهوان»، کاروانسرای «میامی» و «میان دشت»، «عباس آباد» و کاروانسرای «قصر بهرام» در گرمسار

یزد: کارونسراهای «زین الدین»، «خرانق»، «نو و کهنه انجیره»، مجموعه کاروانسرای «میبد» و «رشتی عقدا»

مرکزی: کاروانسرای «باغ شیخ» ساوه

بوشهر: کاروانسرای «مشیرالملک» برازجان

همدان: کاروانسراهای «تاج آباد» شهرستان بهار و «فرسفج» تویسرکان

لرستان: کاروانسرای «چمشک» در شهرستان پلدختر

خراسان شمالی: کاروانسرای «رباط قلی» جاجرم

خراسان جنوبی: کاروانسرای «سرایان»، «ده محمد»، «خان» و «چهل پایه» طبس

خراسان رضوی: کاروانسراهای مزینان معروف به «شاه عباسی» در داورزن، «مهر» در جاده سبزوار به شاهرود، «زعفرانیه» در سبزوار، «فخر داوود» در مشهد، «عباس آباد» در تایباد، «فخرآباد» در بجستان و «رباط شرف» در سرخس

کرمان: کاروانسرای «گنجعلی خان» و «چاه کوران راور»

کهگیلویه و بویراحمد: کاروانسرای «دهدشت»

قم: کاروانسرای «دیرگچین»

البرز: کاروانسرای «ینگه امام»

هرمزگان: کاروانسرای «بستک»

گیلان: کاروانسرای «تی تی» شهرستان سیاهکل

خوزستان:کاروانسرای افضلی

تهران: کاروانسرای قلعه سنگی پرند

1

گردشگری مازندران نیازمند طرح های نو

گردشگری مازندران نیازمند طرح های نو

گردشگری مازندران نیازمند طرح های نو

هم رسانی

  • فیسبوک
  • لینکداین
  • توئیتر

کاسپین 24 یک بومگردی در مازندران

استاندار مازندران گفت: اگر تکنولوژی پیشرفته حوزه گردشگری در مازندران آورده شود می توان مدعی شد این استان این قابلیت را دارد خدمات تفریحی و گردشگری سطح کشور را ارائه دهد.

به گزارش «دنیای سفر» به نقل از «کاسپین24»، سید محمود حسینی پور عصر یکشنبه در جریان بازدید از مجموعه گردشگری سد الیمالات شهرستان نور در گفت و گو با خبرنگاران افزود: امروز باید مراکز گردشگری این استان با کیفیت و به شکل حرفه ای در اختیار مردم، مسافران و گردشگران داخلی و خارجی قرار گیرد.

وی اظهار کرد: اگر چنین اتفاقی رخ دهد گردشگران نوع نگاهی که به این مراکز دارند همان نگاهی است که به مراکز گردشگری دیگر کشورها از جمله ترکیه و امارت دارند.

استاندار مازندران خاطرنشان کرد: مازندران از موقعیت های ممتازی نظیر جنگل و دریا برخوردار است منتهی در بهره مندی از این مزیت ها باید همه موازین زیست محیطی رعایت شود چرا که این موضوع بسیار حائز اهمیت است و باید طبیعت استان حفظ شود.

باید تمام آب بندان ها به مراکز گردشگری تبدیل شود

حسینی پور افزود: به عبارتی باید این منابع به نحوی مدیریت و برنامه ریزی شود تا همه مسافران ، گردشگران و حتی اهالی بومی بتوانند از آن بهره ببرند.

وی تاکید کرد: توجه به گردشگران و مسافران این استان و منطقه هنوز برای فراهم سازی بسترها و زیرساخت های گردشگری طبیعی جای کار زیادی دارد.

استاندار مازندران گفت: مشکلاتی بین دستگاه ها در حوزه زیرساختی گردشگری وجود دارد منتهی در مازندران این بستر فراهم است بتوان تمامی آب بندان ها را به گردشگری تبدیل کرد.

حسینی پور افزود: با تحقق این مهم افزون بر آنکه بستر اشتغال در روستاها فراهم می شود همچنین مسافران و گردشگران هم می توانند به آسانی از این خدمات بهره ببرند.

لزوم فن آوری پیشرفته در حوزه گردشگری

وی تاکید کرد: آوردن امکانات و تجهیزات نوین موضوع بسیار مهم بوده و فاصله زیادی با تکنولوژی های برخی از کشورها که در حوزه گردشگری پیشرفته هستند داریم و باید از این تکنولوژی ها استفاده کرد.

به گفته وی در صورتی اگر تکنولوژی پیشرفته حوزه گردشگری در مازندران آورده شود می توان مدعی شد این استان این قابلیت را دارد خدمات تفریحی و گردشگری سطح کشور را ارائه دهد.

استاندار مازندران اضافه کرد: امروزه بعید به نظر برسد گردشگری بخواهد این طبیعت چشم نواز و منحصر بفرد مازندران را رها کند و برای تفریح به دیگر کشورها از جمله ترکیه و امارات برود چرا که طبیعت این استان طبیعت خدادادی است در حالی در دیگر کشورها تصنعی است.

حسینی پور تاکید کرد: ما باید طبیعت را به اشکال مختلف آماده کنیم تا مردم، مسافران، گردشگران داخلی و خارجی با حضورشان به این استان بتوانند به بهترین شکل از این خدمات بهره ببرند.

وی خاطرنشان کرد: آنچه در بازدید از این طرح مشاهده شده روند اجرای طرح حدود ۴۰ درصد پیشرفته داشته است و امیدوارم همه امکانات گردشگری مانند بازی های تفریحی، هیجانی در این طرح ایجاد و اختیار مردم و مسافران قرار بگیرد.

استاندار مازندران گفت: امروز در بازدید از شهرستان نور اقدامات خوبی برای جذب گردشگران صورت گرفت هر چند در طرح توسعه مازندران جذب گردشگر بسیار مهم است.

حسینی پور افزود: یکی از طرح های مورد توصیه در حوزه گردشگری در سطح آب بندان ها و سدهای استان همین سد الیمالات است هر چند برای به سرانجام رساندن این طرح باید کارهای زیادی انجام گیرد

نماینده عالی دولت در مازندران ابراز امیدواری کرد با سیاستگذاری دقیق تر در حوزه گردشگری همه دستگاه ها پای کار بیایند.

حسینی پور افزود: اگر این سیاست گذاری اتخاذ شود به طور حتم مردم خوشحال می شوند و با این اقدامات می توان درآمد خوبی برای استان فراهم کرد.

وی بیان کرد: امروز با این اقدامات می توان بستر را برای گردشگران بین المللی فراهم کرد چرا که آن ها به طبیعت خدادادی علاقه بیشتری دارند تا با دست ساخت های بشری و تصنعی.

عملیات اجرایی ساخت مجتمع گردشگری سد الیمالات نور در فروردین ماه سال ۱۴۰۰ با اعتباری بالغ بر ۵۴ میلیارد تومان آغاز شد.

طبق گزارش ها، قرارداد اجرای این طرح آن زمان بین شرکت آب منطقه ای مازندران و سرمایه گذار بخش خصوصی به امضای رسید و بر اساس این قرارداد سرمایه گذار بخشی خصوصی متعهد شده بود تا ظرف مدت پنج سال زیرساخت های لازم برای طرح های گردشگری شامل تفریحی و ورزشی را فراهم کند و در طی مدت ۲۰ سال از آن بهره ببرد.

ساخت پلاژهای تجاری، کافی شاپ، ایجاد کابل راه هیجانی نظیر تله کابین ، فراهم سازی مکان هایی برای نگهداری حیات وحش، بیشه حیوانات و تیمارگاه، مراکز پذیرایی، واحدهای اقامتی و توقفگاه را از جمله زیرساخت ها و مشخصات این طرح پیش بینی و مطرح شده بود.

سد الیمالات به عنوان یکی از بزرگ ترین آثار انسان ساختی و طبیعی به گستره حدود ۱۷ هکتار در هشت کیلومتری مسیر جاده نور – چمستان قرار دارد.

شهرستان نور با جمعیتی دست کم ۱۴۰ هزار نفر در غرب مازندران قرار دارد.

1

لزوم بیمه شدن هنرمندان صنایع دستی

  • دوشنبه / ۷ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۴:۱۵
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402010702646
  • خبرنگار : 50029
  • چاپ
لزوم بیمه شدن هنرمندان صنایع دستی
عکس آرشیوی است.

ایسنا/فارس معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری بر لزوم اندیشدن راهکارهای بیمه شدن هنرمندان صنایع‌دستی با استفاده از ظرفیت‌های بیمه‌ای موجود تاکید کرد.

مریم جلالی دهکردی دوشنبه ۷ اسفند در جمع هنرمندان صنایع‌دستی شهرستان زرین‌دشت، گفت: وظیفه وزارت میراث ایجاد ابزارها و بسترسازی تولید صنایع‌دستی باکیفیت و احیای هنرهایی که در قدیم توسط پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها رایج بوده وظیفه ماست.

به گزارش ایسنا به نقل از میراث فرهنگی فارس، جلالی افزود: سازوکارهای خاصی در بیمه‌ها و مجوزها وجود دارد که ممکن است بی‌اطلاعی هنرمندان صنایع‌دستی باعث شود نتوانند از ظرفیت‌هایی که وجود دارد استفاده کنند.

جلالی در خصوص بیمه هنرمندان صنایع‌دستی بیان کرد: با در نظر گرفتن انواع بیمه‌های سلامت، روستایی عشایری و هنرمندان، باید ترتیبی اتخاذ شود تا هنرمندان این حوزه را بیمه کنیم.

او با بیان اینکه در حوزه صنایع‌دستی تولید ثروت و کارآفرینی باید انجام شود، خاطرنشان کرد: برای اینکه این اتفاق بیافتد احتیاج به بازار و مشتری است.

جلالی ضمن اشاره به وضعیت صنایع‌دستی زرین‌دشت تأکید کرد: برای مولدسازی روستاهای شهرستان زرین‌دشت طرحی تنظیم و توسط مسئولان استانی و شهرستانی پیگیری و اجرایی شود.

معاون وزارت میراث در خصوص ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی، گفت: باید با کمک بخش خصوصی و با استفاده‌ از ظرفیت مسئولیت‌های اجتماعی با ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی، آن را به محل آموزش، نمایش و فروش تبدیل کنیم.

انتهای پیام

  • سوره
  • بانی مد
  • ابرآروان
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • – ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • – نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

بهترین پاسور لیگ به تبریز بازگشت

بهترین پاسور لیگ به تبریز بازگشت

تمرینات تراکتور برای بازی با نفت مسجدسلیمان پیگیری شد.

بهترین پاسور لیگ به تبریز بازگشت

به گزارش خبرگزاری فارس، تمرین امروز – دوشنبه ۷ فروردین – شاگردان پاکو خمز در زمین شماره ۲ مجموعه ورزشی باشگاه برگزار شد.

خمز در این جلسه تمرینی برنامه‌های تاکتیکی ویژه بازی با نفت مسجد سلیمان را برای شاگردانش گوشزد کرد.

ریکاردو آلوز از امروز به تمرینات تراکتور ملحق شد.

پایان پیام/